KTM-motorcyklar

KTM - det prestigefyllda motorcykelmärket som har erövrat motorcykelentusiasters hjärtan världen över. Här kan du fördjupa dig i historien, innovationerna och det olika modeller som utgör grunden för KTM:s framgång.

Modeller

Oavsett om du är intresserad av terrängkörning, enduro, sport eller äventyrscykling, har KTM ett omfattande utbud av modeller som passar olika behov och önskemål. Varje KTM-motorcykel är skapad med precision och omsorg, och är utformad för att erbjuda enastående hantering, kraftfulla motorer och en imponerande design. Nedan ser du några vanliga exempel på modeller, och varje modell erbjuder sina unika egenskaper och upplevelser. Oavsett om du är ute efter en kraftfull gatucykel, en mångsidig touringcykel eller en terrängspecialist, har KTM ett brett utbud av modeller för att tillgodose olika förarbehov och preferenser. Det här är enbart ett urval, vill du ha mer information om KTM motorcyklar hittar du det på je68.se.

KTM 1290 Super Duke R (gatucykel)

KTM 1290 Super Duke R är flaggskeppsmodellen som imponerar på både vägar och banor. Denna kraftfulla gatucykel är utrustad med en 1301 cc V-twin-motor som levererar enastående prestanda. Med avancerad elektronik, justerbara fjädringssystem och sportiga ergonomiska egenskaper är den här modellen perfekt för dem som söker ultimat kraft och smidighet.

KTM 790 Duke (gatucykel)

KTM 790 Duke är en dynamisk gatucykel som kombinerar prestanda och mångsidighet. Med en 799 cc parallelltvåcylindrig motor är denna modell snabb och smidig. Den erbjuder avancerad elektronik, inklusive flera körlägen och kurvljusfunktion, vilket ger en säker och engagerande körupplevelse. Med sitt sportiga utseende och agila hanteringsegenskaper är KTM 790 Duke perfekt för både stadskörning och kurviga vägar.

KTM 350 EXC-F (enduro)

KTM 350 EXC-F är en högpresterande enduromodell som är utformad för att hantera tuff terräng. Med sin kraftfulla 350 cc fyrtaktsmotor erbjuder denna modell imponerande acceleration och smidighet. Den har också avancerade fjädringssystem och kvalitetskomponenter som gör att den klarar av utmanande terrängförhållanden. KTM 350 EXC-F är det perfekta valet för äventyrslystna förare som vill utforska naturen.

KTM 1290 Super Adventure R (touringcykel)

KTM 1290 Super Adventure R är en robust och äventyrsinriktad touringcykel. Med sin kraftfulla 1301 cc V-twin-motor och robusta chassi klarar den både långa motorvägsetapper och utmanande terräng. Den är utrustad med avancerad elektronik, inklusive flera körlägen, traktionskontroll och kurvljus, vilket ger en säker och bekväm körupplevelse. KTM 1290 Super Adventure R är det ultimata valet för förare som vill utforska avlägsna platser och uppleva äventyret till fullo.

Innovation och teknik

KTM är välkänt för sina banbrytande innovationer och tekniska framsteg inom motorcykelindustrin. Genom att kombinera avancerad elektronik, precisionskonstruktion och högkvalitativa komponenter har KTM skapat motorcyklar som erbjuder enastående prestanda och kördynamik. Deras fokus på avancerad fjädringsteknik, elektronisk motorstyrning och ergonomisk design har satt nya standarder för komfort och hantering, vilket ger förare en överlägsen körupplevelse.

Historia

KTM:s historia sträcker sig tillbaka till 1934, när företaget grundades av Hans Trunkenpolz i Mattighofen, Österrike. I början var det en verkstad som tillverkade motorcykeldelar och reparerade cyklar. Under 1950-talet började de producera egna motorcyklar, och snart blev KTM känt för sina kvalitetsprodukter och framgång inom motorsporten.

På 1970-talet satsade KTM på off-road och blev en framstående aktör inom motocross och enduro. Företaget utvecklade banbrytande teknik och vann flera världsmästerskapstitlar. Under 1990-talet expanderade de till att erbjuda ett bredare utbud av gatucyklar och äventyrsmotorcyklar.

KTM har fortsatt att vara en pionjär inom motorcykelindustrin och har alltid strävat efter att kombinera prestanda, innovation och pålitlighet. Med sin dedikerade forskning och utveckling har de introducerat banbrytande teknik som elektroniskt styrd fjädring, ride-by-wire-gasreglage och avancerad motorstyrning.

Idag är KTM en globalt erkänd och respekterad aktör inom motorcykelvärlden. Deras motorcyklar är kända för sin höga kvalitet, prestanda och ikoniska design. KTM fortsätter att vara en drivkraft inom motorsporten och levererar spännande och innovativa modeller som tilltalar motorcykelentusiaster över hela världen.

Vanliga frågor

KTM kommer från Österrike och har sina rötter i den lilla staden Mattighofen. Det österrikiska motorcykelmärket har en stolt historia som sträcker sig tillbaka till 1934 när företaget grundades. Med sina innovativa modeller och framgångar inom motorsporten har KTM etablerat sig som en globalt erkänd aktör inom motorcykelindustrin och fortsätter att sätta sin prägel på branschen från sitt hemland i Österrike.

KTM ägs av Pierer Mobility AG, ett österrikiskt företag som är specialiserat på mobilitetslösningar. Pierer Mobility AG är en ledande aktör inom tvåhjulsmarknaden och äger även andra välkända varumärken inom motorcykelindustrin. Genom sitt ägande av KTM har Pierer Mobility AG kunnat fortsätta utveckla och stärka KTM:s position som ett av världens mest framstående motorcykelmärken.

KTM strävar efter att skapa motorcyklar som kombinerar prestanda, funktionalitet och stil. Deras designfilosofi innefattar aerodynamiska former, innovativ användning av material och noggrant utformade detaljer för att skapa motorcyklar som inte bara ser imponerande ut, utan också optimerar prestanda och körupplevelse.

KTM har en lång och framgångsrik historia inom motorsporten och har varit en dominerande kraft inom motocross och enduro. Genom att delta i tävlingar på högsta nivå har KTM kunnat testa och utveckla sina motorcyklar i extrema förhållanden, vilket i sin tur har lett till förbättringar och innovationer som gynnar alla KTM-kunder. KTM:s engagemang inom motorsport visar deras passion för sporten och deras strävan efter att vara ledande inom branschen.