MC-kläder - Tips & råd

Att köpa MC-kläder online erbjuder en bekväm lösning för att hitta rätt utrustning för dina körbehov. Med en mängd olika återförsäljare tillgängliga på nätet, har du möjlighet att jämföra priser, stilar, och recensioner för att göra det bästa valet för din säkerhet och komfort. Oavsett om du är en erfaren motorcyklist eller nybörjare, finns det något för alla.

Köpa MC-kläder online

I vår guide listar vi några av de bästa återförsäljarna av MC-kläder online. Dessa återförsäljare har blivit noggrant utvalda för deras breda sortiment, kvalitet på produkter, kundservice och pålitlighet. Från specialiserade motorcykelbutiker till stora sportutrustningskedjor, här kan du hitta allt från grundläggande skyddsjackor och byxor till avancerade allvädersställ och anpassade tillbehör.

JE68

Letar du efter högkvalitativa MC-kläder online för att säkerställa din säkerhet och komfort? JE68 erbjuder ett imponerande utbud av motorcykelkläder som du enkelt kan hitta och beställa online. Oavsett om du är intresserad av crosskläder, skyddande hjälmar, mc-jackor eller byxor, har JE68 ett omfattande sortiment som passar din körstil och krav på säkerhet. Deras dedikation till kvalitet gör att du kan känna dig trygg och bekväm under varje körning.

Kom till JE68

Sulas MC

Sulas MC är din ultimata destination för MC-kläder och skydd av högsta kvalitet. Med ett brett sortiment av produkter kan du vara säker på att hitta det du behöver för din motorcykelupplevelse. Deras produkter inkluderar även kända varumärken som Schuberth, HJC, och Alpinestars, vilket garanterar att du får högsta kvalitet och säkerhet. Oavsett om du är en erfaren mc-entusiast eller nybörjare, har Sulas MC något för dig.

Kom till Sulas MC

Lindroths MotorShop

Lindroths MotorShop erbjuder ett omfattande utbud av högkvalitativa produkter som är designade för att förhöja din motorcykelupplevelse. Derassortiment omfattar allt från skinnhandskar till jackor, byxor, underställ och hjälmar, allt från välkända varumärken som Alpinestars och KLIM.

Deras produkter är inte bara stilsäkra, de erbjuder också optimalt skydd och komfort under dina körningar. Lindroths Motorshop utbud av MC-kläder och tillbehör är noggrant utvalt för att uppfylla de högsta standarderna.

Kom till Lindroths MotorShop

Onebike MC Sweden

Hos Onebike MC Sweden finner du en imponerande samling av MC-kläder online. Deras kläder är mer än bara en kollektion; den är en symbol för kvalitet, komfort och säkerhet. Genom att erbjuda CE-märkta motorcykelkläder för både dam och herr har de tagit motorcykelklädesindustrin till en ny nivå.

Vad som verkligen utmärker Onebike MC Sweden är deras starka fokus på att förena stil med säkerhet. Denna kombination är kritisk för att ge motorcyklister den ultimata upplevelsen på vägen.

Kom till Onebike MC Sweden

MC-kläder storleksguide

Storlek Höft (cm) Axelbredd (cm) Ärm (cm) Bröstomkrets (cm)
XS 75-84 39-41 76-80 80-84
S 85-94 41-43 78-83 85-88
M 94-102 43-46 83-88 89-92
L 103-111 46-48 88-93 93-96
XL 112-120 48-51 93-98 97-100
2XL 121-129 51-53 98-103 101-104

Olika typer av Offroad-kläder

Offroad-motorcykelkläder är utformade för att skydda förare under tuffa terrängförhållanden och inkluderar ofta specialfunktioner som ökad slitstyrka, vädermotstånd och komfort under fysisk ansträngning. Här är några exempel på olika typer av offroad MC-kläder:

MC-Tröja

En offroad MC-tröja är inte bara en vanlig tröja. Den är konstruerad med högteknologiska material som ofta är fuktabsorberande och snabbtorkande, vilket håller föraren torr och bekväm. Dessutom är de ofta utformade med livliga färger och mönster för att öka synligheten. Vissa tröjor inkluderar också vadderade områden för extra skydd, särskilt runt axlar och armar.

Motocrossbyxor

Dessa byxor kombinerar robusthet och flexibilitet. Tillverkade av material som nylon eller polyester för hållbarhet, är de ofta förstärkta med läder eller kevlar vid knän och inre delen av låren för extra skydd mot värme från motorcykeln. De kan även ha ventilerande paneler för att förbättra luftcirkulationen och höjda midjeband för att bättre passa med skyddsvästar.

Skyddsväst

En skyddsväst för offroad-körning består ofta av ett slagfast yttre skal och ett energiabsorberande innerskikt. Dessa västar skyddar vitala organ och ryggraden mot stötar. Vissa modeller inkluderar också extra skydd för axlar och bröst, samt är kompatibla med nackskydd.

Hjälm

Offroad-hjälmar är utformade med en utstickande skärm för att skydda mot sol och grenar. De har ofta en lättare konstruktion än väghjälmar för att minska nacktrötthet. Ventilationssystemet är också avancerat för att hantera den intensiva fysiska aktiviteten.

Handskar

Dessa handskar har förstärkningar och vadderingar för att skydda mot skrapsår och stötar. De erbjuder också förbättrat grepp för att hantera motorcykeln under krävande förhållanden. Fingerlederna är ofta flexibla för att ge full rörelsefrihet.

Skyddsstövlar

Stövlarna för offroad-körning är designade för att ge maximalt skydd och stöd. De har ofta förstärkt tåbox, ankelstöd, och robusta sulor för grepp. Vissa modeller har även vattentäta men ändå andningsbara egenskaper för att hålla fötterna torra i olika terränger.

Att tänka på när du väljer motorcykelkläder

När du väljer motorcykelkläder, oavsett om det är för offroad-körning, touring eller stadskörning, finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa både komfort och säkerhet.

  • Skydd: Det främsta syftet med motorcykelkläder är att skydda dig vid en olycka. Sök efter kläder som har CE-märkning, såsom vaddering eller skyddande inlägg, särskilt runt viktiga områden som armbågar, knän, rygg och axlar.
  • Material: Materialvalet är avgörande. Läder är traditionellt populärt för sin hållbarhet och skyddsnivå, men moderna syntetiska material som Kevlar och Cordura erbjuder också utmärkt skydd och ofta bättre andningsförmåga. För offroad-körning är lättare, mer flexibla material att föredra.
  • Komfort och passform: Kläder ska vara bekväma och passa bra. De bör inte vara för tajta eller för lösa. Korrekt passform är viktigt för att skyddselementen ska kunna skydda rätt delar av kroppen. För offroad-körning, leta efter kläder som tillåter god rörelsefrihet.
  • Väderanpassning: Välj kläder som är lämpliga för de väderförhållanden du förväntar dig. Detta inkluderar vattentäta kläder för regn, ventilerade kläder för varmt väder och isolerade alternativ för kallt väder.
  • Synlighet: Hög synlighet kan vara livräddande på vägen. Många motorcykelkläder inkluderar reflekterande paneler eller användning av ljusa färger för att göra föraren mer synlig för andra trafikanter.
  • Hållbarhet: Kvalitetskläder kan vara en dyr investering, så se till att kläderna är välbyggda och kan tåla slitage. Sömmar ska vara starka och helst dubbla eller trippel-sömmar i utsatta områden.
  • Ventilation: God luftcirkulation är viktig, särskilt under varmare månader eller vid intensiv offroad-körning. Många jackor och byxor har ventilationsdragkedjor som kan öppnas för att öka luftflödet.
  • Stil och personliga preferenser: Slutligen, välj kläder som återspeglar din personliga stil och är bekväma för dig. Detta kan inkludera färgval, design och övergripande utseende.

Säkerhet på vägarna

Säkerhet är av yttersta vikt för alla motorcykelförare. Att köra motorcykel erbjuder en unik känsla av frihet och spänning, men det medför också specifika risker. För att säkerställa en trygg och njutbar körupplevelse är det viktigt att vara väl medveten om dessa risker och hur man kan minimera dem. Trafikverket erbjuder omfattande information och råd om säkerhet vid motorcykelkörning. Där hittar du detaljerad vägledning om allt från användning av skyddsutrustning och säkra körtekniker till tips om hur man hanterar olika trafiksituationer som motorcykelförare.