Svensk Motoroptimering

Att motoroptimera sin bil eller som det även kallas – trimma bilen görs av olika anledningar. Vissa motoroptimerar sina bilar för effektens skull medan andra fokuserar mer på styling och ett rejält ljud. Det är viktigt att trimma sin bil hos en legitim verkstad för att nå bästa resultat och göra en laglig motoroptimering. Motoroptimering.se erbjuder motoroptimering med 60 dagars kundgaranti.

Innan man trimmar sin bil finns det en del att läsa på om.

 

Vad är tillåtet?

För att det ska vara laglig att köra bilen efter en motoroptimering krävs det att du fått intyg på att motoroptimeringen är okej att utföra. Denna sorts intyg får man vid en registreringsbesiktning. Intyget är dock svårt att få.

Gäller besiktningen efter en motoroptimering?

Om bilen är trimmad gäller inte längre maskinskadeförsäkringen för skador på bilen. Har motoroptimeringen utförts av återförsäljaren gäller dock försäkringen. Flera försäkringsbolag meddelar även att om skadan inte är kopplad till motortrimningen kan försäkringen fortfarande gälla, som exempelvis om ett batteri inte tar laddning.

 

Chiptrim

En chiptrimning betyder att programvaran i styrdatorn modifieras. Programvaran modifieras för att få högre effektuttag samt bättre bränsleekonomi. Med chiptrimning kan man även skräddarsy specialfunktioner som inte går att få med de vanliga trimboxarna som erbjuds på marknaden.